Det finns flera vägar till att få fräschare och finare hud. Huden tar inte hand om sig själv, du behöver hjälpa den på traven för att den inte ska åldras i förtid eller ge dig sämre självförtroende.

Peeling

Hos Citadellkliniken, som har mottagningar i Malmö och Landskrona, kan du göra så kallad kemisk peeling. Du får en återfuktad hud som blir fastare och slätare. Kemisk peeling kan vara lämplig när du har ojämn pigmentering eller när huden i ansiktet börja se lite hängig ut. En kemisk peeling måste utföras av en utbildad och certifierad person, det är inte något du kan göra hemma framför spegeln. En peeling tar bort döda hudceller och stimulerar huden att skapa nya, därför får du slätare och jämnare hud.

Rätt krämer

Även om du genomför en peeling slutar inte arbetet där, men du har uppnått något som ingen kräm i världen kan åstadkomma. Nu gäller det att hålla kvar vid resultatet. Se till att ha en bra dagkräm och en bra nattkräm för att fortsätta hålla huden återfuktad. Dagkrämen innehåller solskydd medan nattkrämen är extra fet och återuppbyggande så huden kan vila och reparera medan du sover.

Rätt mat

Till detta kommer också att äta rätt. Fettrika matträtter som snabbmat, överdriven sockerkonsumtion och tomma kalorier i snacks gör inte huden någon tjänst. Socker skapar inflammationer i hudens celler som gör att de förlorar spänst och kan förvärra hudproblem som acne och rosacea. Huden har också svårare att hålla kvar fukten vilket ger torrare hud som du behöver konstant återfukta med krämer. Det är viktig att du äter mer grönsaker, mer fiberrik mat och dricker vatten istället för juice och läsk. Med bra råvaror kommer du att se skillnad efter bara några veckor.