Att bli gravid är inte så lätt som filmer får en att tro. Ibland verkar det som att bli gravid när man inte önskar är mycket vanligare än att bli gravid när man vill och planerar för det. Har ni bestämt er för att skaffa barn finns det flera metoder ni kan ta till för att öka chanserna och förhoppningsvis bli gravid utan att vänta för länge.

Vitaminer

Du behöver tillgodose hela ditt näringsbehov för att kroppen ska må bra och orka fokusera på fertiliteten. Det innefattar en hel del vitaminer och mineraler och det kan vara svårt att få allting genom kosten. Det finns färdiga paket att köpa som innehåller vitaminer för att bli gravid, du behöver inte göra massvis med efterforskningar och lära dig alla vitaminer och vad de står för. Istället kan du köpa ett kit och äta enligt anvisningarna.

Över- och undervikt

Du ökar fertiliteten och chansen att bli gravid om du ligger på en normal vikt. BMI är notoriskt dåligt för att mäta om du väger rätt, exempelvis visar BMI att body builders lider av grav fetma eftersom de är tunga men i deras fall är det muskler och inte fett. Istället är det bra att hålla koll på din viktkurva i jämförelse med ålder, längd och kön. Även mannen kan få bättre fertilitet om han håller sig i god form.

Ägglossningstest

Du kan köpa ägglossningstest på nätet som fungerar som ett graviditetsprov. Du kissar direkt på stickan eller i ett behållare som du doppar stickan i och läser av resultatet efter några minuter. Stickan berättar om du har ägglossning just nu. Du behöver så klart inte ta ett test varje dag. Ägglossning sker normalt cirka två veckor innan du får mens. Om du har någorlunda regelbunden mens kan du räkna ut vilken vecka du borde ha ägglossning och tar testet några dagar i rad.