Vintern har oss i sitt grepp och det märks tydligt på vår hy. Luften utomhus är kall och torr. Inomhus är den förvisso varm, men fortfarande torr. Det innebär naturligtvis en utmaning för vår hud.

Torr hud

Den känsliga hyn i ansiktet blir torr och stramar och huden på kroppen börjar klia. Därför smörjer vi oss som aldrig förr i jakten på att återställa vårt lena fina ansikte. Ta en titt hos Babyface där du hittar mängder med användbara produkter. En sak du kan tänka på, är att använda en duscholja redan i duschen. Byt ut din gamla duschkräm mot en olja och hjälp din hud att bli härligt mjuk och len.

Händer och fötter

Under vintern är det inte bara huden i vårt ansikte som är extra utsatt. Vi utsätter även våra händer och fötter för tuffa påfrestningar. Det är lätt att glömma bort framför allt fötterna. Vi stänger in dem i varma kängor eller i arbetsskor hela dagarna utan att ägna dem en tanke. Ett fotbad en gång i veckan gör susen och smörj in dem med en riktigt skön fotsalva.

Händerna behöver vi också ta hand om. Var noga med att smörja in händerna efter varje handtvätt. Tänk också på att skydda händerna mot kylan. Ett par sköna, varma vantar är perfekt för det ändamålet.