Ibland så kanske man ledsnar på hur det ser ut hemmavid och det kanske inte finns rum i ekonomin för att renovera just nu. Det går att fixa till badrummet med enkla medel. Man behöver inte alltid slå på stora trumman för att få till något rum så man trivs bättre i det.

Det första du ska göra är att plocka ut allt som du har i ditt badrum. Alltså alla lösa saker. Det kan vara tvättkorg och andra saker som kan vara bra att ha i sitt badrum. Om det är länge sedan du kaklade och satt klinker i ditt badrum så kan fogarna ha mörknat med tiden. Det gäller alltså att rengöra dessa fogar ordentligt. Ett väldigt miljövänligt sätt är att blanda vatten med bakpulver, lika delar och smeta pastan i fogen. Ett par minuters verkande så tar du en gammal tandborste och gnuggar rent.

När du städat ditt badrum och fogarna blivit rena så gäller det att planera hur du vill att ditt badrum ska se ut. Ett badrum brukar ju inte vara gigantiskt så det är ju begränsad yta du har att inreda. Tänk igen ordentligt hur du vill att ditt badrum ska se ut. Får du plats med gröna växter så kan detta göra mycket för att skapa en härlig känsla i ditt badrum. Du kanske kan hänga växter i amplar så inte så mycket golvyta försvinner.