Hur vi bor är olika hos alla oss människor och mycket beror på vilken livsstil vi väljer att leva. Vissa vill bo på landet i ett hus medans andra vill bo i staden och kanske väljer en bostadsrätt. Oavsett var eller hus vi väljer att bo så gäller det att vi hittar rätt var vi väljer att bo.

Bostadsrätt

Att välja en bostadsrätt är nog en av de vanligaste sätten att bo i ett större samhälle eller stad. Man köper alltså rätten att bo i en av de lägenheter som finns i en fastighet som man tillsammans med en bostadsrättsförening äger tillsammans. I denna boendeform så får man en gemenskap som man kanske inte får som husägare, och att vara aktiv i en bostadsrättsförening innebär att man får vara med och bestämma om hur det ska vara i området. Det kan vara bra att vara insatt hur det fungerar med en förening av denna sort så får man ut det mesta av sitt deltagande i föreningen.

Hus

Kanske främst barnfamiljer väljer att bo i hus då det är praktiskt med egen tomt som barnen kan vistas på och leka när man är ledig från skolan. Här har man allt ansvar själv för den bostad man äger. Det kan för många vara en frihet att inte behöva vända sig till någon annan om man vill göra något med huset. Det är bara grannar man bör ta hänsyn till med allt vad det innebär. Samtidigt så får man själv stå för alla kostnader det innebär att äga ett hus.