Hunden har länge sett som människans bästa vän. Någon som finns där för oss genom allt, de bra tiderna men även de sämre. Självklart vill vi ge vår bästa vän allt de förtjänar, leksaker, mat och ett bra liv.

Hur hittar jag rätt foder till min hund?

Att hitta rätt typ av foder för din hund är inte alls enkelt. Det finns en hel uppsjö av olika märken och olika typer av foder att välja mellan. Men det finns några riktlinjer du kan följa när det kommer till foder och vilket näringsbehov din hund har. Kolla in detta:

  • Ålder och vikt
  • Ras och storlek
  • Aktivitetsnivå

Bra foder är viktigt för hunden

Bra foder för hunden är lika viktigt som bra mat för oss människor. Precis som för människor behöver hundens foder baseras på vilken livsstil den har. Har du en väldigt aktiv valp som ständigt är på språng har den ett behov av näring och energi. Medan en äldre mindre aktiv hund har helt andra näringsbehov. Har din hund några sjukdomar eller allergier kan de behöva specialkost för att kunna tillgodose hundens behov. Det finns mycket hjälp att få kring val av foder både i butik och online om du känner att du behöver vägledning.