Instagram är inte bara en plats att hitta inspiration till ditt nästa inredningsprojekt, du kan också underhålla din egna följare med vackra bilder av hemmet. Visa upp hemmets bästa sidor och lär dig hur du fotograferar för att få de bästa bilderna.

Udda ting

Istället för att ta bild på ett bord med en bukett på kan du inkludera andra saker som gör bilder mer levande och personlig. Häng upp några fina silversmycken bland blommorna och låt dem få fokus trots att du ville visa upp buketten. Med smycken kan du skapa vackra stilleben som visar dina personliga favorit tillsammans med detaljer från rummen. Smyckena ska framhäva en den känsla som du vill förmedla med bilden. Ska det vara lyxigt med gnistrande diamanter eller vill du visa upp den vackra enkelheten med en bukett ängsblommor?

Stilleben

Fundera på vad du vill visa upp i hemmet. Vilken detalj ska bilden fokusera på? När du valt ut den är nästa steg att som tidigare nämnt, fundera på känslan du vill förmedla. Det är sällan som stilleben dyker upp naturligt. Istället tar du en rundtur i hemmet och plockar på dig saker som du tycker förmedlar känslan. Välj att lägga dem mot en passande bakgrund; det kan vara golvet, en marmorbänk, en spegel eller direkt i gräset. Lägg ut sakerna och lek med produkterna tills du har hittat en kombination som du gillar. Nu först är det dags att ta bilder.

Redigering

Innan du läggar upp ditt hem och dina saker på Instagram ska du alltid redigera bilderna. Ibland räcker det att leka med Instagrams egna redigeringsalternativ. För proffsigt utförande är det dock riktiga redigeringsprogram som gäller. Ändra skärpan, lek med färgerna och beskär bilden. Med en bra kamera kan du göra många ändringar och inställningar innan du ens tar bilden, men det blir en annan sak att se den på en stor dataskärm istället för den lilla kameraskärmen.