Sport är något som många väljer att följa på olika sätt. Fotboll är världens största sport och det är oerhört många som har ett stort fotbollsintresse. För många så är fotbollen en livsstil och man följer sitt favoritlag i med och motgång. Sverige har förvisso många fotbollslag men man kollar gärna på utländska lag och de serier som spelas där.

La Liga

Den spanska fotbollsligan La Liga eller Liga de Fútbol Profesional som den egentligen heter är en av världens bästa ligor och det finns många fantastiska lag där. Som i många ligor så finns det flera divisioner och Primera División är den högsta i La Liga. Här spelar bland annat lag som Real Madrid och FC Barcelona. Som supporter så visar man gärna vilket lag man hejar på och gärna följer. Hos SupporterPlace så hittar du matchtröjor och souvenirer för dessa två lag.

Premier Leauge

Den högsta ligan i England är Premier Leauge. Från Augusti till maj så spelas det matcher i denna liga. Denna engelska liga grundades 1992 på grund av omständigheter inom engelsk fotboll som huliganism och annat. Under 80-talet så hade den engelska fotbollen på något vis gått på sparlåga och det kändes att något var tvunget att göra för att förändra engelsk fotboll. I dagens Premier League så spelar bland annat lag som Arsenal FC, Chelsea FC och Liverpool FC.

Uefa Champions League

Den störta fotbollsturneringen i Europa är Uefa Champions Leauge. 1992/93 så bestämdes att cupen skulle byta namn från Europacupen till just Champiosn Leauge. Det är Uefa som arrangerar denna turnering  som består av kvalomgångar, gruppspel och slutspel. Vid slutspel så möter klubbarna varandra både på hemma- och bortaplan och den slutliga finalen spelas på neutral plats. Sverige har lyckats ta sig till final en gång och det var Malmö FF som året 78/79 förlorade mot det engelska laget Nottenham Forest.