De flesta av oss har någon gång haft problem med värk och stela leder. Problemen kan komma med åldern eller bero på stress, överansträngning, ett stillasittande arbete eller många andra faktorer. Att gå runt och ha ont är inte bra för kroppen, men det finns hjälp att få.

Symptom du kan få hjälp med

Tillstånd som ryggskott och nackspärr är smärtsamma och kan vara svåra att bli av med på egen hand. Om du sitter mycket vid datorn kan du få musarm, vilket en naprapat lätt kan åtgärda. Du kan också få hjälp med tillstånd som diskbråck och löparknä, eller spänningshuvudvärk som de flesta drabbas av någon gång i livet.

Hur går det till?

Varje naprapatbehandling är individuell och anpassad till just dig. Du får berätta om var du har ont och efter det gör naprapaten en undersökning. Naprapaten förklarar vad problemet är och hur det har uppstått, därefter blir du behandlad med exempelvis triggerpunktsbehandling eller mobilisering av ryggraden. Efter behandlingen får du med dig övningar hem som är viktiga att göra för att inte värken ska komma tillbaka. 

Ta hand om dig själv

För att du ska må bra måste din kropp må bra. Gå till en naprapat när du har ont och ge kroppen det den behöver.