Håret utgör en står del av ditt utseende och din självkänsla. Det ramar in ansiktet och är ett sätt att visa din personlighet. När håret fyller en så stor roll är det tråkigt när det inte lever upp till dina förväntningar eller behov.

Färre duschar

Försök att tvätta håret max tre gånger i veckan. Håret torkar ut av vatten och viktiga, skyddande fetter försvinner från hårbotten när du gnider in schampo varje dag. I början kommer håret att kännas fett och stripigt eftersom det är van att snabbt jobba upp ett skyddande lager men efter några veckor kommer det att bli bättre.

Löshår

Du kan använda extensions för att få ett fylligare och glansigare hår. Äkta löshår går att sätta in på olika sätt, med clips om du vill bära det över dagen eller med stygn eller vax för att det ska sitta i några veckor. Löshåret behöver lossas och sättas om allteftersom håret växer.

Långt hår behöver mer vård

Om du har längre hår behöver du lägga ner mer tid på hårvård. Topparna blir lätt slitna och skadade så de ska skyddas med hårolja. Du ska inte utsätta håret för onödig värme och kyla, speciellt när det är vått. På nätterna kan du med fördel sova med fläta och på en sidenkudde för att minska friktionen på håret.

Kosttillskott

Ibland kan ren näringsbrist eller vitaminbrist leda till sämre hårkvalité. Vitamin B, ett samlingsnamn på 8 olika vitaminer, är extra viktigt för att håret ska hålla sig friskt. Biotin hindrar håret från att kluvas och håret orkar växa och bli längre, E-vitamin skyddar håret från föroreningar och rök medan ämnen som magnesium motverkar mjäll och torr hårbotten. Köp en multivitaminburk och ta en om dagen under minst sex månader för märkbara resultat.