Nu är det förkylningstider igen, och du kanske därför undrar om det är något du kan göra för att skydda dig och din familj. Även om förkylningar sällan är farliga kan det ändå vara mycket besvärligt att bli förkyld. Du kanske är tvungen att stanna hemma från jobbet eller missar något roligt event du sett fram emot. Vill du inte bli förkyld är det alltså viktigt att du tar hand om dig!

Stötta immunförsvaret

Kroppen behöver, förutom tillräckligt med sömn och motion, olika vitaminer och mineraler för att fungera på bästa sätt. Immunförsvaret är en fantastisk funktion du har i din kropp som skyddar dig mot virus och annat som kan skada dig. Om du dock har brist på vissa vitaminer som är viktiga för immunförsvarets funktion, kan du lättare bli sjuk.

Ett vitamin som hjälper immunförsvaret, och som vi i Sverige kan få brist på under vintern, är D-vitamin. För att skydda dig mot förkylningar på bästa sätt kan det därför vara bra att se till att du får i dig tillräckligt. Ett annat vitamin som är viktigt för immunförsvaret är C-vitamin. Beställ på nätet och stötta ditt immunförsvar under förkylningstiderna.