Har du skaffat din första lägenhet? Grattis! Troligtvis bor du lite mindre nu i startskottet på det egna hemmet, och det kan kännas svårt att veta hur du ska inreda ett litet hem.

Smart förvaring

Det går inte att bo litet om du inte har bra förvaring. Utnyttja alla vrår och skrymslen för att kunna få plats med dina saker som du behöver men inte vill visa upp. Under sängen kan du ha lådor på hjul. Om du har turen med högt till tak kan du sätta hyllor långt upp med förvaring som du knappt märker av. Men de borde så klart gå att nå med en stol eller en mindre stege som du också kan förvara någonstans.Om du har förrådet nära till hands kan det också användas som extraförråd. Skor som du inte använder dagligen, dammsugaren och liknande kan bo där inne så går det fortfarande snabbt att hämta dem när det är dags för fest eller städdag.

Allt behöver inte vara vitt

Det eviga tjatet om att vitt är stilrent och gör rummet större är sant till viss del, men du kan inte trolla fram 10 kvadratmeter genom att måla väggar, tak och golv vitt.Du kan framhäva ett högt tak genom att måla det vitt, och vita väggar är stilrena, men i ett litet utrymme blir helvitt också ganska tråkigt. Var inte rädd för att använda färger och var absolut inte rädd för att dela upp rummet med färg. Kökshörnan kan vara grönt och sedan kan du övergå till blått, gult eller brunt i sovhörnan. Det är ett smart sätt för att dela upp utrymmena utan att använda dig av bokhyllor och skiljeväggar.