Vi gör alla små missar i olika delar av livet emellanåt. Och det finns det i regel utrymme för. Men när vi gör samma misstag upprepade gånger utan att ens inse att de är misstag till att börja med är då vi kan skapa mer långvariga problem. I detta fall tänkte vi specifikt titta på hårvård och vanliga misstag däri.

Tvättar det varje dag

Att tvätta håret varje dag ökar risken att det torkar ut och tillslut kan det börja se matt och livlöst ut. Det gäller åtminstone för de flesta personer. Hur ofta man behöver tvätta håret kan dock vara något ganska individuellt. Testa dig fram för att hitta din gräns. Om du har svårt att få bukt med håret på morgonen utan att tvätta det kan du alltid prova att använda ett torrschampo. Du kan hitta många bra förslag på dessa på BilligtMakeup.se.

Borstar blött hår

Medan hårt är blött är det också mer sårbart. Ett av de värsta sakerna du kan göra med blött hår är att borsta det med en vanligt hårborste. Du sliter snabbt på håret hela vägen från rötterna ut till topparna när du gör detta. Om du vill styra till lite mer ordning i det är det bättre om du använder en bredtandad  kam istället.

Gnuggar det torrt

När du väl klivit ur duschen och ska torka håret bör du alltid klämma ur vattnet istället för att gnugga det torrt. Friktionen från handduksfibrerna kan lätt slita på håret och skada det. Att svepa in det i en handduk en stund och sedan låta det självtorka i luften är ofta det bästa alternativet. Men det är även rekommenderat att applicera en produkt i håret som förhindrar att det blir frissigt när det väl torkat.

Använder alltid gummiband

Har du långt hår och föredrar att sätta upp det i något som en hästsvans bör du vara väldigt noga med vilka sortens gummiband eller andra redskap du sätter upp håret med. Trycket från bandet kan nöta bort det skyddande lagret på håret och göra så att det går sönder.