I skrivande stund är det inte långt tills att våren är kommen. Så snart som isen är smält och gatorna är putsade från grus är det många som börjar att cykla. Därför kan det vara bra om du redan nu ser till att fixa till din cykel så att den är redo när våren och sommaren är här.

Kolla igenom din cykel

Till att börja med kan du kolla igenom din cykel. När cykeln har stått orörd över vintern är det vanligt att däcken behöver få mer luft. Dessutom kan det vara bra att se till så att bromsarna funkar som de ska och att kedjan är smörjd. Därför ska du börja med att se över din cykel för att på så sätt avgöra vad du behöver åtgärda innan det är dags att börja cykla igen.

Inköp

När du har gått igenom din cykel kan det vara läge att införskaffa nya saker. Det kan vara allt från att du behöver köpa en ny ringklocka till vårdande produkter för en rostig kedja eller en ny pump att pumpa däcken med. Köp det som du behöver innan det är dags för premiärturen. Då slipper du vara ute i sista sekund om du redan har fixat det som behövs.