Badrummet är ett rum man kan spendera en hel del tid med att inreda och fixa till. Alla vill vi ju ha en fräscht och snyggt badrum, men det kan vara lättare sagt än gjort att få något man är riktigt nöjd med. Vill man göra något speciellt med badrummet sitt ska man ta sig tiden att planera och titta på sina alternativ. Att inreda ett badrum kan dock snabbt bli ganska dyrt om man inte sätter lite gränser för sig själv. Se därför till att sätta upp en budget för projektet och ha koll på utgifterna hela tiden.

Kakel och klinker kommer vara ett mycket viktigt val och det gäller att man har en idé för hela badrummet innan man väljer dessa. Titta runt i butiker online och titta på de olika plattorna. Tänk på både färg och mönster och vad som kan passa med resten av inredningen.

Ett tips är att välja mörkare klinker än kakel. Det mörka golvet kommer ge lite extra karaktär till rummet utan att störa hur ljuset sprids. Mörkt kakel är något man endast bör använda i större badrum som ändå känns stora och luftiga. Mönster kan vara väldigt snygga, men för mycket kan lätt kännas stökigt, speciellt om man kaklar hela väggarna med mönstrade plattor. Balansera då hellre ut detta med enfärgade plattor i samma serie för att späda ut effekten något. När det sedan kommer till badrumsmöbler är ju vitt porslin det vanligaste, och det är absolut inget fel med det. Vill man dock vara lite äventyrligt kan man även satsa på andra färger och material. Tänk bara på hur dessa passar ihop med det kakel och klinker som använts. Små badrum är alltid problematiska och kan sätta käppar i hjulen för många bra idéer. Vill man veta mer om hur man kan lösa några problem som små badrum ofta har kan man ta inspiration från sociala medier eller inredningssajter.